a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Yukarı Çık

Sırtçantalılar Projesi

Sırtçantalılar Projesi

Her paltformda savunduğum gibi, sivil toplum örgütü de olsanız, bir dernek de olsanız sürdürülebilir olmak için bir iletişim stratejisi geliştirmeniz, markalaşma süreçlerini uygulayarak  birlikteliği ve kimliği kuvvetlendirmeniz gerekmektedir. Bir logodan çok daha öte olan markalaşma, üyelerle iletişimden tutun, topluluğa ait tişört çalışmasına kadar tüm süreçleri kapsayan, aslında işin alt yapı ve stratejisini oluşturan bir süreçtir.

Başlıktaki Sırtçantalılar grubu da seyahate tutku derecesine bağlanmış kişilerin bir araya geldiği bir grup olarak doğdu. Sadece e-mail grubundan yazışan 10 kişi iken, şimdi dünyanın dört bir yanına dağılmış 800 kişiye ulaştı.

Grup için, e-mail grubundan başka bir şey yapılmasa idi, şu an böyle bir gruptan ve birliktelikten bahsedemezdik.

Bu örgütün ilerlemesinde ciddi markalaşma aşamalarından geçildi.

Hedef kitlesi ve ana konumlandırması belli idi. Bu ilk konumlandırma ve strateji aşamasını biliyor olmak adımımızı hızlı ve güçlü atmaya yönlendirdi bizi.

Sonrasında;

–   İsim çok önemli. Kurucu üyeler olarak bu hedef kitlede, bu ruha sahip insanları birleştirmek adına bir senelik çabadan sonra Sırtçantalılar ismi üzerine karar verdik.

–   Ruhu ve içeriği anlatmak adına slogan gerekli idi. Düşündük, dünyaya dağılmış bu grubu tanımlamak adına ” Üzerinde güneş batmayan topluluk” tanımını bulduk. Bu konuşma ve anlatımlarımızda elimizi  o kadar kolaylaştırdı ki..

–   Sonrasında bir websitesi hazırladık. Özellikle günümüz internet dünyasında websitesi örgütün iletişimi ve kimliğini göstermesi açısından çok önemli. Logomuzdaki tarzı ve ruhumuzu oraya yansıttık. www.sirtcantalilar.com

–   Sosyal mecralar olmazsa olmaz idi, orada da aynı çizgide yazılar paylaştığımız, iletişim yaptığımız hesaplar açtık. http://twitter.com/#!/sirtcantalilar

–   Toplu görüntüyü sağlamak adına thirtler hazırladık. Ön tarafta logomuzun olduğu tshirtlerin arkasına etki çekmesi için yaratıcı metinler yazdık. Şu andaki tshirtlerin arkasında ” Burası Sırtçantası için ayrılmıştır” yazıyor.

–   Grubu etkin tutmak ve felsefemiz açısından andığımız Evliya Çelebi için İstanbul başta olmak üzere seminerler düzenledik. Torunları olarak kendisinin 400. doğum yıldönümü andık.

–   Gruba yeni üye katmak ve büyümek anlamında ruhumuzu anlattığımız gazete ve dergi röportajları yaptık.  http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/571277-gezmek-icin-yasiyorlar http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/14383761.asp

–   TVlerde ve radyolarda projelerimizi ve grubumuzu anlattık.

–   Pasaport fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili Seyahat özgürlüğümü geri istiyorum kampanyasına grup olarak büyük destek verdik. Tek başına mücadeleden grup mücadelesine dönünce daha güçlü ve daha etkin oldu. http://seyahatozgurlugu.blogspot.com/

–   Son olarak da bir tanıtım videosu hazırladık.

Bu heyecanlı yolumuza devam ediyoruz adım adım…

Ama dediğim gibi her ne kadar sivil toplum örgütü de olsanız, markalaşma için gerekli yukardaki aşamalardan geçmeniz, uzun vadeli ve tutarlı stratejinizi uygulamanız, etkin olup grubu yaşatmanız önemli.

Tüm bunlar nedeniyle, yukarıda saydığım işleri bir kuruş ödemeden, tamamen heyecanlı insanlarla gönüllü bir şekilde yaptık ve yapmaya devam ediyoruz!

Ülkemiz adına nice güçlü sivil toplum örgütü, toplumsal markaların oluşması dileklerimle.

Yorum Yaz