a

Latest Posts:

Sorry, no posts matched your criteria.

Follow Us:

Yukarı Çık

Normalleş-me

Normalleş-me

 

  1. Şirketin dışında farklı, en az 3 online toplantıya katıldın mı ?
  2. En az 3 farklı video konferans aracını kullandın mı? Ekran paylaştın, kontrolü altın, host oldun, başkasını host atadın, mute edip, unmute ettin mi ?
  3. İşinle ilgili bu döneme özel ne yapılabilir üzerine çalışıp, bir rapor hazırlayıp ve iş arkadaşlarınla paylaştın mı ?
  4. Fiziksel ortamda görünür olmadığın, her şeyin online olduğu bu dönemde, kendini nasıl göstermek, çevrene ve şirketine “ben varım” diyebilmek için neler yapman gerektiğini kaliteli bir şekilde düşünüp , aksiyon aldın mı?
  5. Bulut tabanlı herhangi bir dosya açıp uzaktan katılımın olduğu ortak bir proje yaptın mı ?
  6. Projedeki kişileri ve görevlerini yine dijital bir araç üzerinden takip edip, yönlendirdin mi ?
  7. Bir sivil toplum örgütünün online toplantısına katılıp, detaylı dinleyip herhangi bir öneride bulundun mu ?
  8. Bu ve sonraki dönemi düşünerek herhangi bir girişim fikri üzerine kafa yordun mu ? Kendine ait bir marka yaratmayı düşündün mü ? Domaini müsait mi diye bir isim araştırması yaptın mı ?
  9. Bu ve sonraki dönemi düşünüp, bir kere de olsa memlekete dönsem nasıl çalışırım diye düşündün mü ? Serbest çalışan gibi olduğun bu dönemi uzatmanın hayalini kurdun mu ?
  10. Herhangi bir webinara katıldın ve konuşmacılara soru sordun mu?
  11. Kendi hesabında bir instagram canlı yayını organize edip, duyurup, 1 saat boyunca konuştun mu ?
  12. Youtube canlı yayınına konuşmacı olarak katıldın mı ? Hatta moderatörlük yaptın mı ? ( streamyard gibi programları kullanıp seri yapanlara alkış tabi)
  13. Dünyada gerçekleşen herhangi bir sanal bir etkinliğe katılıp, paralel paneller arası koşturup, yeni insanlara toplantı atıp, tanıştın mı ?
  14. #evdekal dönemine, bu döneme özel sosyal medyada en az 3 post çıktın mı ?
  15. Süpermarketten veya kurye uygulamalarından online sipariş verdin mi? Dijital mecralarda onlara bir teşekkür mesajı attın mı ?
  16. İhtiyaçlarını karşılarken almaya karar verdiğin markanın geçmişini, hikayesini ve varoluş sebebini daha fazla sorguladın mı? Araştırıp internetten detaylarına baktın mı ?
  17. İnternetten tariflere bakıp yemek yaptın, güzel sofralar hazırlayıp, bulaşık yıkadın mı?
  18. Bir video konferans linki oluşturup, dostlarını apar topar görüntülü konuşmaya çağırıp uzun uzun sohbet ettin mi ?
  19. En az bir kitap bitirdin mi ?
  20. Saçlarını sakalını kestin mi? Veya başkasınınkine yardım ettin mi ?
  21. Ailenle haftada en az bir kere birlikte bir film izledin mi ?
  22. İnternetten bir seyahat videosu açıp, evinden çok uzaklara gitmenin hayalini kurdun mu ?
  23. Doğada yaşamayı ve tarımla daha fazla ilgilenmeyi düşündün mü ? Bahçeli evlere bakıp, kiralarını sorguladın mı ?
  24. Bu dönemde sıkıntı yaşayan, maaş alamayan bir dostuna, iş arayan genç bir mezuna yardım ettin mi , en azından tavsiyede bulunup, yönlendirdin mi?
  25. En önemlisi de , her şey normale dönse de, kendine bu anlamda yeni yetenekler ekleyip, yeni bakış açıları geliştirip, değiştin mi ?

 

Yukardaki maddelerden en az 3 tanesini yapmadıysan ne olur normalleşme!

Sağlıkla kalın!

Ömürden Sezgin

 

Ömürden Sezgin Kimdir?

Samsun Anadolu Lisesi’nin ardından, 2004 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, 2007’de de ODTÜ Bilişim Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. 2004-2006 yılları arasında Robert Bosch’ta iş geliştirme mühendisi, 2007-2012 yılları arasında Marka Danışmanı olarak çalışan Sezgin; 2012- 2018 yılları arasında da Türkiye’nin lider alışveriş sitesi n11.com’un kurucu marka müdürü olarak görev yapmıştır.Kendini “Marka Mühendisi” olarak tanımlayan Sezgin, ortağı olduğu Goodjob araştırma ve danışmanlık firmasında, Türkiye’den güçlü markalar yaratmak adına danışmanlık yapmaktadır. E-ticaret , girişimcilik, kent markalar ve dijital pazarlama konuları üzerine konferans ve seminerlere konuşmacı olarak katılmakta, İTÜ Çekirdek ve Girişim Hareketi’nde girişimci mentörlüğü yapmaktadır. Sonradan Gurmeler topluluğu ve Gurmebüs adında sosyal girişimlerin kurucusu, TecrübEM, SeyahatnamEM ve Yerim Seni İstanbul kitaplarının fikir sahibi ve yazarlarındandır. 19 Mayıs’ın 100. yılı adına çok sevilen ve paylaşılan bir marş hazırlamıştır. “Hayal” adında bir kız babası olan Sezgin, hayat enerjisini isminden, ailesinden, ve toplumsal projelerinden almaktadır.

Yorum Yaz